-->

Sharepoint integratie met Mijn Kantoor beschikbaar

De integratie met Sharepoint maakt het mogelijk binnen Mijn Kantoor Office bestanden te bewerken en bestanden onder eigen beheer van het accountantskantoor te plaatsen.
White round circles background
Sharepoint integratie

Vanaf heden is de aan veel klanten beloofde integratie met Sharepoint beschikbaar. Het activeren van de integratie maakt het mogelijk de bestanden binnen Mijn Kantoor fysiek op Sharepoint te plaatsen. Hierdoor zijn Word, Excel en Powerpoint bestanden binnen Mijn Kantoor bewerkbaar en zijn bestanden los van de applicatie in eigen beheer van het Accountantskantoor opgeslagen.

Sharepoint tiles

Sharepoint

SharePoint is een platform van Microsoft dat dient als een raamwerk voor het opzetten van een website voor informatie-uitwisseling en online samenwerking binnen een groep of organisatie, zoals dat vaak op een intranet gebeurt. Een belangrijk concept daarbij zijn de libraries of bibliotheken waarin documenten kunnen worden opgeslagen.

Integratie met Mijn Kantoor

Binnen Mijn Kantoor heeft een accountants- of administratiekantoor zijn CRM ondergebracht. Hierin ligt alle relevante data rondom klanten en relaties vast in de vorm van fiscale kenmerken, relatiesoorten, branches, omvang, contacten, functies en alle relevante aspecten van de WWFT waaronder klantacceptatie, UBO en identificatie. Ook richt een kantoor hier zijn dossierstructuur, medewerkersteams en klantproducten in.

Door de integratie met Sharepoint creëert Mijn Kantoor binnen haar eigen klant en medewerker autorisatie structuur een spiegel van het klantdossier op Sharepoint en plaatst daar fysiek de bestanden die binnen Mijn Kantoor worden opgevraagd, ontvangen of geplaatst. Klanten en medewerkers kunnen deze bestanden (indien geautoriseerd) bewerken, verplaatsen of verwijderen zowel via de Mijn Kantoor app of via de webapplicatie.

Het einde van de vendor lock

Niet alleen het binnen MIjn Kantoor kunnen bewerken van Office bestanden is vervolgens prettig maar ook het via de accountancy processen kunnen gebruiken van de bestanden in relatie tot accorderen, opvragen en ondertekenen via mobile app of web. 

Omdat bestanden fysiek onder eigen beheer staan van het accountantskantoor geeft het ook invulling aan een behoefte data en bestanden in toenemende mate los van een applicatie onder eigen beheer te houden. Kantoren worden namelijk in toenemende mate geconfronteerd met vendor locking. Bestanden die eenmaal in een applicatie zijn geplaatst, zijn er vervolgens lastig uit te krijgen als deze applicaties geen API hebben. Dit leidt tot het tegen hoge kosten moeten aanhouden van verouderde applicaties waarin zich dossierstukken bevinden. Kantoren die werken met Mijn Kantoor ondervinden daarmee geen problemen.